dilluns, 28 de març del 2011

ACTIVITAT 9. L'OBSERVACIÓ TÓNICO- POSTURAL

En la primera imatge apareix una nena de color, porta un vestit vermell que sembla que li va gran, el lloc on esta la nena dau ser un poblat africà molt pobre on no hi ha cap tipus de servei i la nena va a buscar aigua amb una palangana per la seva familia. Aquesta nena demostra tenir un bon equilibri ja que s'aguanta dreta sense cap suport. Va descalça, té la esquena i el cap recte. Per tant té l'equilibri estatic assolit i el dinamic també. La prensió la té assolida aguanta la plangana i no li cau, en canvi la lateralitat no la té del tot assolida. Crec que aquesta nena té 3 o 4 anys perquè, encara que sembla més petita perquè segurament està desnutrida.




En la segona imatge és veu un nen en un parc jugant en un joc de peçes de montatge, el nen està agupit i està construint un castell. Aquest nen va ben vestit i sembla ben alimentat. Té assolit el equilibri estatic ja que esta ajupit sense apoyar-se en lloc i no cau.
La lateralitat encara no la té definida, segurament mostra preferència per una ma,encara que a la foto no s'aprecia. Referent a la prensió té la pinza  assolida ja que agafa els objectes del terra amb presició i fa un muntatge. El nen s'ho passa molt be, esta distret i sembla feliç.
Crec que aquest nen té al voltant de dos anys.





En la tercera imatge és veu un nen sentat al terra amb l'esquena recta i el cap mirant cap baix, té un conte damunt els genolls (que és el que esta mirant) amb el dit assenyala els dibuixos del conte i sembla que li agrada ja que fa mitja rialla, té l'equilibi estatic ben assolit ja que es mante sentat, té les cames flexionades i no cau. La lateralitat no la té assolida del tot, ja que utilitza més la ma dreta que l'esquerra.
En relació a la prenció no agafa cap objecte, però segur que utilitza la pinza a l'hora d'agafar els objectes.
Crec que aquest nen té de deu mesos al any.

6 comentaris:

  1. hola Rosa, penso que la imatge numero 1 no te 3-4 anys sinó que es molt mes petit , de la imatge 2 penso que la lateralitat si que la te definida per que aguante amb fermesa el bol, respecte l'edat també crec que en te una mica mes, en quant a la imatge 3 estic d'acord amb tu

    ResponElimina
  2. Hola Gemma, tornà a mirar les fotos que estavem cambiades i els comentaris estaven al revès ara estan bé. A veure que et sembla ara.

    ResponElimina
  3. Hola Rosa penso que la primera imatge si que el nen esta desnutrit pero has ficat massa edat. A la tercera solament en diferencia de 2 a 3 mesos. Les explicacions hem semblen correctes.

    ResponElimina
  4. Hola Rosa:
    igual que amb la Raquel, coincideixo amb tu amb les edats que indiquis, encara que publicare el grupal que diguem totes.

    ResponElimina
  5. Hola Rosa estic dacord amb tu amb les edats que has publicat!

    ResponElimina
  6. Per les explicacions i els comentaris que he rebut, estic d'acord amb vosaltres,sobre la primera imatge.
    La resta totes pensem igual

    ResponElimina